Hydrofoberen tegen vochtproblemen in huis

Donkere aanslag op de buitenmuur van uw woning. Dan heeft u waarschijnlijk last van mos- of algengroei op de gevel. Deze organismen gedijen goed op een vochtige ondergrond. Ze ontsieren niet alleen uw pand. Ze kunnen ook vochtproblemen, en uiteindelijk schade veroorzaken. Tijd voor actie. Laat Fijten Gevelverzorging de buitenmuren van uw woning hydrofoberen.

De gevel impregneren, hoe werkt dat?

Hydrofoberen betekent impregneren tegen water. Het zorgt ervoor dat de gevel waterafstotend is. Fijten Gevelverzorging brengt op de nieuwe of gerenoveerde gevel een waterwerende laag aan. Het middel dringt een paar millimeter door in de stenen. Hoe diep is afhankelijk van de steensoort. Onze vakmensen beoordelen of uw gevel geschikt is om te impregneren.
Na de behandeling kunnen mossen en algen zich moeilijker aan de stenen hechten. De buitenmuren van uw huis zien er lang schoon en mooi uit.

Hydrofoberen is ook een probaat middel tegen aanhoudende vochtproblemen in huis. De gevel wordt waterafstotend, maar blijft wel dampdoorlatend. Wilt u meer informatie?

Neem contact op

De gevel hydrofoberen heeft nog meer voordelen

Het voorkomt vorstschade
De isolerende werking van de gevel verbetert
De gevel is bestand tegen invloeden van zure regen
Graffiti verwijderen gaat een stuk gemakkelijker
Kalk- en zoutuitslag krijgen geen kans

In de loop van de jaren vermindert het effect van de waterwerende laag. Het is verstandig om uw gevel na ongeveer 10 jaar opnieuw te laten hydrofoberen.

Vraag een offerte aan