Fijten Gevelverzorging reinigt gevels in heel Limburg

Gevelreiniging heeft 2 functies. Het geeft een gebouw een visuele opwaardering. En het verbetert de conditie van uw woning of bedrijfspand. Fijten Gevelverzorging gebruikt verschillende technieken. Welke methode we op uw gevel toepassen, hangt af van de soort vervuiling en de geldende milieueisen

Gevelreiniging d.m.v. stralen onder lage druk

Bij gritstralen spuiten we onder lage druk gritkorrels in een waterscherm (om de stofoverlast te beperken) tegen de gevel. Het grit heeft een schurende werking. We zetten deze techniek in bij zware vervuiling en wordt het vaakst toegepast, zelfs bij graffiti. De medewerkers van Fijten Gevelverzorging beoordelen of de muren van uw pand met deze werkwijze gereinigd kunnen worden. Wilt u weten of uw gevel geschikt is voor reiniging door gritstralen?

Reinigen met stoom of hoge druk
bij milde vervuiling

Mos, algen, restanten van klimop. Het ontsiert de muren van uw woning of bedrijfspand. Deze aanslag is een milde vorm van gevelvervuiling. Reinigen met hoge druk of stoomreinigen zijn dan geschikte reinigingstechnieken.


Bij stoomreinigen spuiten we heet water onder hoge druk op de gevel. Het water maakt het vuil zacht. Daardoor weekt het los. Door de hoge druk komt het vuil van de muur.  Is uw gevel aan een reinigingsbeurt toe?

Chemisch reinigen

Verfresten en aanslag door uitlaatgassen zijn hardnekkige vervuiling. Niet elke steensoort is geschikt om met straaltechniek of onder hoge druk te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan geglazuurde stenen. Chemisch reinigen biedt letterlijk de oplossing. We brengen een zuur of basisch middel op de gevel aan en laten dat intrekken. Daarna spoelen we het opgeloste vuil af.


De medewerkers van Fijten Gevelverzorging zijn experts in dit vakgebied. Zij beoordelen nauwkeurig welke middelen geschikt zijn voor de reiniging van uw muren. Door een goede voorbereiding en gebruik van de juiste beschermingsmiddelen, zorgen we voor een veilige werkomgeving. Wilt u meer weten over deze reinigingsmethode?

Stel uw vraag

Graffiti verwijderen

Sommige mensen zien graffiti als een kunstvorm. Anderen ervaren het als landschapsvervuiling. Ondanks de maatregelen die steden als Maastricht, Sittard en Venlo hebben genomen, worden nog steeds viaducten en gebouwen als canvas gebruikt. Is uw pand ongevraagd van graffiti voorzien? Bel Fijten Gevelverzorging. Wij verwijderen het voor u.